Gmail-man over Wave (en oh ja, nog paar invites te krijg)

In de reeks “laat het schrijven maar aan slimme mensen over”: Paul -Gmail- Buchheit bespreekt Google Wave.

From what I’ve seen, the realtime aspects of Wave are both the most intriguing, and the most problematic. I think the root of the issue is that conversations need to be mostly linear, or else they become incomprehensible. […] Wave puts the conversation into little Gmail-like boxes, but then makes them update in realtime. The result is that […] the chronological linkage and flow of the conversation is lost.

en nog:

I don’t know what Google has planned for Wave or Gmail, but if I were them I would continue improving Wave, and then once it’s ready for the whole world to use, integrate it into Gmail [to] give it a huge userbase, and partially address the “email is universal” problem. They could use MIME multi-part to send both a non-Wave, HTML version of the message, and the Wave version. Wave-enabled mail readers would display the live Wave, while older mailers would show the static version along with a link to the live Wave.

Lineariteit in Wave tegen de chaos en integratie in Gmail tegen de eenzaamheid. Ik hoop dat er daar in Mountain View nog iemand naar Paul (die Friendfeed opstartte en sinds de overname dus bij Facebook werkt) luistert.

Kwestie van die eenzaamheid, ik heb dit weekend nog een paar nominatie-slots gekregen. Vertel me in de comments op m’n blog waarom ge per se op Wave wilt en wie weet krijgt ge één van die 7 Wave invites van mij. En ja, als ge er een haiku van maakt of als ge mij op een andere manier kunt entertainen (tip: een Ukelele werkt altijd), dan maakt ge natuurlijk net iets meer kans …

23 thoughts on “Gmail-man over Wave (en oh ja, nog paar invites te krijg)

 1. Tom

  Ik heb echt een Google Wave invite nodig, omdat ik in een groep aan een project ga werken, waarbij Google Wave diensten haast noodzakelijk zijn. Als ik een invite heb, kan ik de anderen ook inviten, dus dan heb je een hele groep mensen geholpen!

  O ja, als je nog een ukele wilt:
  http://bit.ly/76vX0C
  Een ukele is zo’n gitaar toch?

  Reply
 2. Stefan

  Heej,

  Kan ik ook een invite krijgen?
  Wij werken namelijk aan een project voor een game site.
  Het is daarom handig als we zo met elkaar kunnen overleggen.

  Reply
  1. frank Post author

   dat kon overtuigender (entertainender) stefan … maar kom, omdat de goedheilige man bijna op het dak staat; je invite komt er -als google mee wilt tenminste- aan!

   Reply
 3. Jeffrey

  kan ik msschien ook een invite krijgen?
  heb het eigenlijk nodig voor school.
  voor een ict project.
  alvast bedankt ;)

  Reply
  1. frank Post author

   allez jeffrey, voor school? en als je geen invite hebt moet je je jaar overdoen ofzo? dat wil ik niet op m’n geweten hebben, ik zal U alras nomineren!

   Reply
 4. Filip

  dag frank!

  Als je nog invites overhebt.. Ik zou ook graag met Wave experimenteren en meehelpen de wereld te ‘verblijen’ met invites.

  Thanks!

  Reply
   1. frank Post author

    dat ziet er een smakelijk stukje muziek uit! ik zal je dan ook verblijden met een invite, ga en vermenigvuldigt U!

 5. Kaat

  Omdat iedereen er zo over bezig is in mijn omgeving maar niemand (ook ik dus niet)blijkt al een uitnodiging te hebben. Met de feesten voor de deur kan ik ze misschien heel gelukkig maken? Goed genoeg. :-)

  Reply
  1. frank Post author

   een ukelele uit klei zou nochtans leuk geweest zijn, maar omdat je het “pay it forward”-principe toe zult passen, één invite voor kaat!

   Reply
  1. frank Post author

   goh, ik moest even nadenken wat Wave ook weer was, 2009 is ligt dan ook al ver achter ons ;-)

   maar kom, ik heb je genomineerd, de invite zou moeten volgen. amuseer je daar!

   Reply
 6. Dries

  Ik zou google wave wel eens willen proberen.
  Een invite is altijd welkom.
  Alvast bedankt voor de kans!
  Groeten, Dries.

  Reply
 7. Rick

  Mag ik ook een invite, ik werk voor school aan een project en google wave is nagenoeg onmisbaar. Helemaal als je anders continue naar de andere kant van de school moet lope etc. Deze dienste zijn onmisbaar voor mij.

  Rick
  ricksrebbul at gmail dot com

  Reply
 8. Jonas

  Hey Frank,

  Was het niet mogelijk om een invite naar uzelf te sturen? Ik heb dit al gelezen op een forum.
  En als het werkt, en je hebt opnieuw wat invites… ;)
  Ik zou het appreciëren!

  jonas444 [at]] gmail.com

  mvg

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.