Audio only WP YouTube Lyte broken, fix expected

[Update: this indeed got fixed with 1.1.4]

So audio-only embedding is broken due to YouTube enforcing the minimum embedded player size that has been added to the TOS recently. I’m working on a fix for this, expect 1.1.4 soon. And if you’re impatient (or want to help), you can always download the development tar-ball here.

5 thoughts on “Audio only WP YouTube Lyte broken, fix expected

  1. Massa P

    The audio player is still somewhat broken. The control player image doesn’t fully appear (looks like a thin line, barely visible). See how it functions on my blog (sidebar, bottom).

    Reply
  2. Massa P

    I tried v1.1.4 – widget audio player is barely visible (doesn’t matter what size I choose). Same problem in Firefox/Internet Explorer. I’m using latest WordPress.

    Reply
  3. frank Post author

    Hi FruityOaty;
    The problem is due to your template which sets a margin of 10px for all divs in the sidebar (well, for class “secundary” actually).

    To work around that, open up wp-youtube-lyte.php, search for “.pL” and change the css for that from

    .pL {cursor:pointer;text-align:center;overflow:hidden;position:relative;margin:0px;}
    into
    .pL {cursor:pointer;text-align:center;overflow:hidden;position:relative;margin:0px !important;}

    I’ll add this to the next version to make sure you don’t have to worry about that any more.

    kind regards,
    frank

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *