Max en The Art of ..

Gister met mijn vrouwtje naar “Taken” gekeken en we hebben ons blind gestaard op het personage Dr. Wakeman, een vreemde, hyperkinetische figuur die met kinderlijk edoch dodelijk enthousiasme meespeurt naar de “bezoekers”. Waar kende ik die man ook weer van? Hij deed ons aan Jim Carey denken, eigenlijk, een even rubberen smoelwerk, maar we kwamen er niet uit. Het hondstrouwe Google bracht gelukkig soelaas; Dr. Wakeman wordt gespeeld door Matt Frewer. En Matt Frewer, die kennen we ook als .. Max Headroom!


Ik was ‘in den tijd’ ongelofelijke fan van The Art of Noise. De groep was zijn tijd ver vooruit. Allmusic.com omschrijft hen als volgt:

Art of Noise, a techno-pop group whose music was an amalgam of studio gimmickry, tape splicing, and synthesized beats. The Art of Noise took material from a variety of sources: hip-hop, rock, jazz, R&B, traditional pop, found sounds, and noise all worked their way into the group’s distinctly postmodern soundscapes.

Naast het obligate “Moments in Love” kon ik ook uren luisteren naar hun hele debuut-LP “(Who’s Afraid Of?) The Art of Noise!”. Wie mij die op CD kan bezorgen, mag dan ook op mijn eeuwigdurende dankbaarheid rekenen!

3 thoughts on “Max en The Art of ..”

 1. Als een geprobeerd op Bear Share ?
  Misschien vind je daar wel iets op terug ?
  Hoe plaats je trouwens zo filmpje ?
  Zou ik ook willen doen 🙂
  Werkt wel héél traag, zal wel aan mijn computer liggen zekers ?

  Reply
 2. in je bericht naar ‘html bewerken’ gaan en daar je juiste code (in dit geval een copy/paste van de object- en embed-code van youtube.com) in plaatsen.
  het feit dat dat filmpje zo slecht afspeelt, ligt vooral aan het feit dat die youtube.com niet vlot (lees snel) bereikbaar lijkt. de clip is spijtig genoeg niet te vinden op het veel snellere google video (een stokpaardje, ik geef het toe ..)

  Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.