Maar pinguïns zijn hot, mevrouw Bellens!

penguins are cuteVolgens de Passe-Partout van deze week is Lokers Vlaams Belang-gemeenteraadslid Ludo Gerits erin geslaagd zich de toorn van de lokale SP-A op de populistisch-schuimbekkende hals te halen. Hij had, volgens het artikeltje, een 30-tal gesluierde moslima’s … pinguïns genoemd. Waarop Mevrouw Bellens (vers in de oppositie) zo ongeveer op de banken van de gemeenteraad moet gesprongen zijn om vuilspuier Gerits terecht te wijzen. En dat ze het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en Rascimebestrijding in zou schakelen, liet ze weten, daarin enthousiast gesteund door Spirit-voorzitter Walgraeve.
Nu moet ik eerlijk zijn; ze mogen die enggeestigaards van het VB wat mij betreft gerust regelmatig door de retorische mangel halen. Rechtszaken ten gronde over bv. werknemers die systematisch mijn allochtone medemensen weigeren, zijn meer dan welkom. En wie onomwonden oproept tot haat of geweld, overschrijdt wat mij betreft niet enkel de grenzen van welvoeglijkheid, maar ook die van de vrije meningsuiting (en dat geldt echt niet alleen voor VB’ers).
Maar iemand een pinguïn noemen … Komaan zeg. Nonnetjes dragen die omschrijving al lang met evenveel waardigheid als hun habijt en wie ooit in het zwart geoberd heeft, weet ook hoe de bekendste inwoners van Antarctica (en Vuurland) heten. Of wacht, nog eentje; werden in de vroege jaren 80 die vuige new-wavers ook niet voor pinguïns versleten? En toen waren die beestjes nog niet eens populair. Dat is nu, met tekenfilms, documentaires en mascotte-gewijze verschijningen in de wereld van het software-communisme wel heel anders. Pinguïns zijn hot, Mevrouw Bellens, en cute. Laat het Centrum zich dan ook concentreren op gevechten die echt de moeite waard zijn. Wacht ondertussen geduldig af tot een Lokers Blokker echt uit de bocht gaat en sla dan genadeloos hard toe. Ik, moslima’s en vooral pinguïns zullen er U dankbaar voor zijn!
(Artikel over de scheldtirade op lokale sp-a site: http://www.s-p-a.be/regionaal/…/nieuwsitem.asp)

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.