Sneller met die fiets!

mijn groot bollerken“Goossens”, zeggen ze mij wel eens, “Goossens, gij zijt een gevaar op de weg met uw fiets”. Dat is natuurlijk niet waar, ik fiets alleen redelijk snel, ook in Gent of Brussel, zowel op mijn koers- als vouwfiets. Dat ge daarvoor enigszins geconcentreerd moet zijn, spreekt voor zich. En dat uw bollerken “op orde” moet staan natuurlijk. Ik ben dan ook een freak als het over strak afgestelde remmen gaat, vraag dat maar aan mijn fietsenmaker.

Maar sta me toe om U 3 eenvoudige tips te geven om zelf ook net iets vlotter door leven te pedaleren;

  • zorg ervoor dat uw zadel op juiste hoogte staat
  • verwen uw fietsketting af en toe met wat olie of een andere “lubricant” (en voor wie geen versnellingen met automatische spanner heeft, zorg dat uw ketting genoeg aangespannen is)
  • laat de krachtpatser in de familie minstens 1 keer in de maand je fietsbanden goed op spanning brengen

Als U die puntjes een beetje in acht neemt, zult U met dezelfde moeite dezelfde afstand sneller afleggen. Of met dezelfde snelheid en dezelfde inspanning plots verder kunnen rijden. Of laat ons realistisch wezen, want ik laat me weer meeslepen; dezelfde afstand, dezelfde snelheid maar met minder moeite? Toch? :-)

3 thoughts on “Sneller met die fiets!

  1. Pingback: de tomKronieken » Blog Archive » Sneller met die fiets! « futtta’s blog

  2. florisla

    Met dik 20 jaar fietservaring, is het ook pas sinds een paar maanden dat ik de waarde van tubes op volle spanning ben gaan waarderen. Groot gelijk!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.