Show me yours and i’ll show you my /etc/rc.local

/etc/rc.local is de file op een unix/linux-systeem waar de jongens van de mannen worden onderscheiden. Akkoord, de file heet niet meer altijd rc.local en staat ook niet persé in /etc, maar ge begrijpt wat ik bedoel, is het niet?
Alleszins; in mijn geval kan ik met trots Arno citeren;

‘k heb een kleintje maar ‘k schiet verre

Hier (op een oude Dell laptop met Ubuntu Feisty, in een latere post meer over het temmen van dat beestje) doet rc.local immers het volgende:

# swap less
echo “10” > /proc/sys/vm/swappiness
# put HD to sleep faster
hdparm -B 16 -S 12 /dev/hda
# set wireless into powersaving mode
iwconfig eth0 power on

Dit schenkt mij in eerste instantie extra batterij-leven en stemt daarnaast ook Al Gore een beetje gelukkig. Vreemd dat power management van o.a. HD en wireless (twee energie-vreters) niet gemakkelijker in 1 (Ubuntu-)schermpje te tunen zijn, maar misschien heb ik één of andere fancy gtk-wizard over het hoofd gezien?
En wat doet rc.local bij jullie? Of welke hacks staan er in files zoals /etc/conf.d/local.start (op Gentoo, dat lijkt een beetje uit te mode te raken eh?) of in andere super-bootscript-files in (/usr/local)/etc/init.d/?