“God ziet U, hier blogt men niet”

Een paar dagen geleden besloot ik om rechtstreekse referenties naar mijn werkgever op een aantal plaatsen op “tinternet” (mijn slome homepage, deze blog, een forum, …) te verwijderen. Ik heb hier immers al een paar posts neergepoot over hoe ik de idiote beperkingen die de sysadmins ons proberen opleggen, omzeil en ik heb zo nog wel een paar dingetjes in het kalende achterhoofd.
hier vloekt men nietAangezien ik bij indiensttreding een papiertje heb moeten ondertekenen dat ik de IT security guidelines zou volgen (op straffe van ontslag met dwingende redenen, als ik me niet vergis), lijkt het me niet slecht om te vermijden dat een onbekende collega op Technorati of Blogoloog met een search naar <vul hier de naam van mijn werkgever in> zomaar op mijn blijkbaar illegale IT-praktijken zou uitkomen.
En kijk, nu waarschuwt de Beeb op haar site voor de gevaren van ongeremde blogging;

“More than a third of UK bloggers risk the sack by posting derogatory or damaging details about their workplace, boss or colleagues, a survey claims.”

en

Employers need to ensure that they carefully consider the impact of blogging on their organisation and take appropriate steps to minimise any potential risk.

Maar het is gelukkig niet al kommer en kwel met die spiedende bedrijfsogen; lees er het “HP from hell/Dell-support” verhaal op Blogologie maar op na. iBert van Wassenhove heeft een soortgelijke ervaring met support van Proximus en Skynet na een eerdere blogpost.
Vandaar: Mijnheren en mevrouwen van Dell, indien u dit leest: ik ben vooralsnog bijzonder content over uw materiaal, maar U mag mij steeds proactief verwennen met dat laptopke met pre-installed Ubuntu bijvoorbeeld. Dank bij voorbaat!