Safari3 for Windows still sucks, but getting better at it

catching safari bugsOmdat ik in het diepst van mijn gedachten een Steve Jobs-fanboy ben en omdat ik zo graag met browsers speel, heb ik na mijn rant van vorige week vlijtig verder geëxperimenteerd met Safari3 voor Windows en speurde ik het wilde wereld web verder af naar informatie over mijn kleine probleempjes. En ik mag misschien nog niet jubelen, maar ik kan wel al aankondigen dat er toch al enige vooruitgang is:
Om te beginnen zijn een aantal van de security issues opgelost met release 3.0.1 van de Safari3 beta (Apple was zich blijkbaar goed bewust van de impact van die gaatjes in hun glanzend nieuwe beta). Sinds die upgrade heb ik -als ik me niet vergis- overigens ook geen crashes meer gehad.
De proxy-instellingen van Safari dan. Die kun je -als uw corporate IT u daar tenminste rechten op heeft gegeven- wijzigen in je windows opties, Safari neemt die instellingen transparant over. De proxy-knop die daar in de Safari-instellingen nu nog staat te schilderen, zal in één van de volgende releases naar die Windows proxy-configuratie verwijzen. Het is nog niet direct even vlotjes als de uitstekende Firefox Switchproxy extensie, maar kom 😉
En de verdwijnende content in textarea’s? Wel, ik heb daar om te beginnen al googlend nog enkele andere verwijzingen naar gevonden, o.a. op:

Op basis van wat ik links en rechts las, ben ik dan aan het experimenteren geslagen met mijn toestenbord-instellingen (in settings/ control panel/ regional and language options/ languages/ details). Standaard staat mijn toetsenbord daar op “dutch (belgian)”. En inderdaad: als ik dat wijzig naar “US” en safari herstart, kan ik de bug niet meer reproduceren. Ook met “french (belgian)” (de instelling die Michel gebruikt) lijkt het probleem zich niet voor te doen. Van zodra ik echter terug switch naar “dutch (belgian)”, slokt Safari weer delen van mijn textarea-inhoud op (ook in 3.0.1).
Als hondstrouwe believer van alles wat een beetje open source is (en Webkit, de html rendering en javascript core van Safari, is idd een fork van KHTML/ KJS onderdelen van KDE) heb ik die info proper toegevoegd aan de bugtracker van Webkit. Nu duimen voor een fix. Of zit die misschien al vervat in volgende vage beloftes op de download-pagina?

Coming Soon

  • Support for International users
  • International text input methods