Wat zoekt U hier misschien?

search stats screenshotJa, wat zoekt U hier eigenlijk? Of beter, wat brengt U hier? Versta mij vooral niet verkeerd, het is fijn dat U hier binnen springt, ik krijg graag bezoek, maar hoe bent U hier terechtgekomen? Misschien kennen we elkaar in het echte leven, of heb ik ooit gereageerd op uw blog en hebt U het linkje gevolgd? Of misschien bent U een toevallige passant, hierheen gestuurd door Google? Aha, leuk, want in dat geval kan ik dankzij de WordPress.com Blog Stats halvelings traceren van waar U naar zocht. Laat ons dat, naar het voorbeeld van de sloddervossen, inderdaad eens wat meer in detail bekijken;
Want was U het misschien die zocht op “jan cloud van dame“? Als U hier nog steeds zou rondhangen op zoek naar antwoorden (dat u zeker niet vond in mijn post “Een heel klein stukje van een heel grote dame“), ga dan eens kijken op wikipedia en zie dat ik U hier nooit meer zie of het moet zijn dat ge daadwerkelijk naar Nina Simone komt luisteren.
Wie hier op mijn blog kwam op zoek naar informatie over “gestolen mac adres opvragen bij telenet” is ongetwijfeld ook van een kale reis teruggekomen (ook al heb ik het daar af en toe wel over in technische posts). Als ze uw mac-adres gestolen hebben, kunt ge beter bij de politie gaan klagen over de netwerkkaart die nog aan dat mac-adres hing en de computer die aan de netwerkkaart zat. Of hoopte U Telenet te kunnen overtuigen om U een lijst van de mac-adressen van hun klanten (met naam en toenaam) te bezorgen, om uit te zoeken waar de pikkedief uwer computer zich ergens bevindt? Zou ik niet op rekenen als ik van U was. Maar kom …
Wat ik me op rustige momenten ook soms afvraag, is wie hier ooit met een search als “mama liet mij plassend kijken” binnen is komen vallen. Akkoord, “Mijn kleine scatologie” gaf bij vrienden en familie aanleiding tot wat ongemakkelijk geschuif in de zetel (dat hoorde ik, aan de andere kant van de telefoon), maar ge moet daar voor de rest ook niks achter zoeken. En al die mensen die hier met de zoektermen “scatologie” of “urinoir” terechtkomen; ga elders stinken eh zeg!
For those of you who arrived on this blog while googling for information about “murders in belgium“, “crime rate belgium” or “homocide per capita US Belgium“; chances are you were looking into claims that Belgium is a more dangerous place to live in than the USA. These claims were made by Wall Street Journal journalist/ columnist Bret Stephens approximatively a year ago and proved to be … utterly wrong. More on this in my post “Wall Street Journal; more murders in Belgium than in US? Wrong!“.
Leuker is het wanneer mensen in Google zoeken op “futta blog” of “futtta blog“. Welkom! Voor wie zich afvraagt waar die derde t vandaan komt; het is de schuld van gmail, waar een username uit minstens 6 tekens moet bestaan. Maar futta = futtta en voorwaar dit is een blog, U zit hier dus goed!
Af en toe flitsen hier ook dingen als “gratis wordpress geinstalleerd” voorbij in de zoektermen. Dames en Heren aspirant-bloggers, het is heel eenvoudig; u kunt of direct gratis een blog aanmaken op wordpress.com, of u kunt de wordpress-software -ook weer gratis- afhalen en zelf installeren op een serverken waar U zelf voor zorgt. Die tweede optie is iets … technischer maar U wint er heel wat flexibiliteit mee in vergelijking met de wordpress.com-versie (bv. zelf widgets toevoegen, extra themes downloaden en installeren, javascript toevoegen voor bv. Google Ads of voor web-stats, …). Lees er “Installing WordPress” even op na en als U dat vriendelijk vraagt -en mij vertrouwt- dan wil ik wel even een handje toesteken. Een beetje goeie karma is altijd leuk en wie weet kunt U wel goed behangen, da’s altijd meegenomen!
Een goeie raad voor wie hier naar informatie over “Katjes in een bokaal” of “bonsaikittens” zoekt; niet alles geloven wat ge op internet leest! Terwijl ge hier toch zijt om over bizarre huisdieren allerhande te lezen, kunt ge beter ook eens doorklikken naar de hoaxbusters van snopes.com.
Veel bezoekers zoeken hier tenslotte blijkbaar naar technische informatie over “putty port forwarden“, “linux ssh proxy firefox“, “php.ini location ubuntu“, “ssh remote toegang ubuntu” en “rc.local howto“. Ik hoop dat jullie vinden wat jullie hier zoeken. Ik veronderstel dat vooral de links die ik stelselmatig probeer toe te voegen jullie verder op weg kunnen helpen. Indien dat niet zo is; laat gerust wat commentaar achter of gebruik het contact-formulier, misschien kan ik wel helpen. Want karma rocks!