Ukeleles rock big time!

ukelele van wikimedia commonsNet op Eraserhead gelezen over de door Jan De Smet geplande ukelele-invasie op het Dzjem Festival op 7 augustus in Antwerpen. Uke-watte? Erwel, Ukelele’s zijn 4-snarige mini-gitaartjes uit Hawaï. Dat klinkt wat knuddig en laat ons eerlijk zijn, dat ziet er eigenlijk ook wel een beetje zo uit. Laat U echter vooral niet misleiden, een dikke Hawaïaan en zijn ukele (ofte Israel Kamakawiwo’ole met zijn medley van “What a Wonderful World” en “Over the Rainbow“) kunnen heel wat gevoelens losmaken in mijn vrouwelijke onderbewustzijn.
Maar omdat ik ervan uit ga dat de meeste van mijn (mannelijke) lezers niet zo “in touch” met hun vrouwelijke kant zijn, zet ik even een ander plaatje op, van Jake Shimabukuro. Jake Shimadingske is een Hawaïaan die ongelofelijke dingen doet met de ukele, kijk even mee op dit YouTubeke naar zijn live cover van “While my guitar gently weeps”, gewoon ergens in een café opgenomen. On-ge-lo-fe-lijk!

Jake Shimabukuro "While my Ukulele Gently Weeps" Live

Er wordt vanaf nu dus nooit meer gelachen met de ukelele! Begrepen?! En ga nu voor straf op zoek naar andere wonderbaarlijke ukelele-deuntjes op YouTube. Het stikt er van, echt!