Terracotta: transparante clustering voor Java?

terracotta logoNet gelezen op CMSWatch Trends; Terracotta is een nifty open source oplossing om Java-applicaties transparant te clusteren. CMSWatch vat de werking vlotjes als volgt samen:

“it works by clustering the Java Virtual Machine in such a way that even a participating JVM itself doesn’t know that it has been enlisted in a coordinated effort of any kind. Through a clever bit of boot-time dependency injection, Terracotta patches a handful of core JVM memory-management bytecode instructions, achieving transparent virtualization across any number of enlisted VMs, under the control of a Terracotta server that lives in “aspect space.” The Java memory model is not altered. Application code does not have to handle locks any differently or follow any special APIs, or even know that it’s been clustered.”

Terracotta kan op die manier zowat alle bekende Java-frameworks en -applicaties clusteren. Een greep uit het lijstje; Spring, Struts, Hibernate, Lucene, Wicket, Rife, Tomcat, JBoss, maar ook Bea Weblogic en IBM Websphere. Terracotta kan voorts instaan voor HTTP session replicatie (volgens benchmarks veel sneller dan Tomcat Pooled Sessions) en voor Distributed cache management (met Terracotta kan de beperking van de JVM heap size omzeilen).

Dat ziet er mooi uit, ook al snap ik het allemaal nog niet 100% (straks de demo eens bekijken, ziet er mij ‘for dummies’ uit). Maar U bent misschien wel al volledig mee? In dat geval: waar wacht U dan nog op? ;-)

Aanvullende vraag: heeft er hier iemand al ervaring mee? In een productie-omgeving? Commentaar welkom!

1 thought on “Terracotta: transparante clustering voor Java?

  1. Geert Bevin

    Hey, ik heb een paar maand ervaring met Terracotta. Heb het product ontdekt terwijl ik naar een oplossing aan het zoeken was voor het clusteren van RIFE continuations. Ik was fameus onder de indruk van de technologie en geloof erin. Daarom ben ik full-time bij Terracotta gaan werken. Aarzel niet vragen te stellen indien je er hebt. Ik zit in ook België (La Louvière), dus als je een demotje of info sessie wilt organiseren bij jou op het werk, dan kan dat gerust geregeld worden. (fyi, enkele jaren geleden heb ik als consultant voor The Reference gewerkt, EMS-Taxipost applicatie, misschien hebben we elkaar dus al eerder ontmoet, ik doe nu ook nog werk voor Proximus, dus dat komt misschien ook overeen ;-) ).

    Mvg,

    Geert

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.