futtta in vps-land

Een korte followup over mijn zoektocht naar hosting: ik heb dus inderdaad voor de Linux VPS oplossing van Host Europe gekozen. Debian met (minimum) 256Mb ram, 15Gb HD en 1000Gb data transfer à 15 euro/maand. Tot nu toe ben ik zeer content van die keuze, alles werkt bijzonder vlotjes, danku.
VPS’en rock big time; root-access alsof je een dedicated server hebt, zonder een dedicated prijs te moeten betalen. Administratie van de eigen virtuele machine is overigens een plakje cake met de “Power Panel” van SWsoft’s Virtuozzo (de commerciële versie van het open source OpenVZ), waarmee je oa heel je VPS kunt rebooten, backuppen en/of restoren en waarmee je in extremis terug naar een maagdelijk lege VPS-image kunt switchen ‘just in case you completely fucked up’. (*)
Ik heb tussen de soep en de patatten ook al één en ander geïnstalleerd en geconfigureerd:

  • upgrade van Debian Sarge naar Etch gedaan (direct ook het meest ingrijpende)
  • de configuratie van sshd, apache, mysql en php aangepast om de boel veiliger te maken
  • de configuratie van apache en mysql gewijzigd om het geheugenverbruik wat te beperken (256Mb is uiteindelijk niet verschrikkelijk veel)
  • eaccelerator installeren om php “wat” te versnellen

2 kleinere sites, waaronder mijn dochterkes pagina’s, zijn al verhuisd en ik hoop dit weekend ook het forum van mijn vrouwken grondig te migreren van het allang ter grave gedragen yabbse naar smf. Dan rest mij enkel het verhuizen van wat shell-scriptjes (oa mijn hpbuilder.sh) en andere test php-prullaria om vervolgens voorgoed uit te loggen uit mijn oude trouwe Gentoo Linux server, een Dell desktopje met grootheidswaanzin eigenlijk. We hebben het 4 jaar lang heel goed met elkaar kunnen vinden, mijn srv-ict-lxfgo en ik 🙂
(*) Wie op basis van bovenstaand enthousiasme een pakketje bij Host Europe bestelt, mag bij “Werber” altijd 143364 invullen, dan krijg ik van mijn nieuwe Duitse vrienden misschien cadeautjes, virtueel geld of gewoon een been om op te kauwen.