Brengt Firefox 3 ons de nieuwe animated png standaard?

Net gelezen op de Mozilla Labs Blog: Firefox 3 zal apng’s ondersteunen, animated png’s. Een alternatief voor slome animaties in flash én voor de lelijke -want met een bijzonder beperkt kleurenpalet- animated gifs? “Tof”, bedacht ik, “nog even wachten tot MSIE8 die nieuwe standaard ook ondersteund en we zijn weer een stapje verder in de goeie richting”.
Niet dus: apng‘s blijken een uitvinding van de Mozilla-mensen en de png-werkgroep heeft hun voorstel, dat eigenlijk een alternatief wilde bieden voor de onpopulaire mng-standaard, in april 2007 afgewezen. Er liggen momenteel nog een paar andere ideeën op tafel, maar er is dus nog geen standaard voor animated png’s. apng’s zullen hun nut ongetwijfeld hebben als browser-component -en daar focust het artikel op Mozilla Labs dan ook op- maar voor animated png’s op het internet lijkt het alleszins nog altijd te vroeg. Spijtig.