Safari3 vreet geen wiki meer!

webkit logoGroot nieuws: Safari3 is de smaak van mijn wiki eindelijk beu en vreet er geen tekst in de textarea’s meer! De webkit nightly build van 26-8-2007 (werkt enkel als je Safari3 voor Windows al geïnstalleerd hebt staan) heeft deze lelijkaard immers de wereld uit geholpen.

Als ik de uitleg in de webkit-bugtracker goed begrijp, werd de bug veroorzaakt door toetsaanslagen die onterecht als tekstinput werden beschouwd en daardoor als ‘null character’ werden ingevoegd. Die null characters en/of control characters (die ondingen gooien ook roet in het eten, snap niet waar die vandaan komen maar soit) zorgden er dan voor dat de rest van de textarea werd “opgegeten”. Ofzo?

Alleszins; groot feest gister in Eksaarde, mijn vrouw, dochterken en ik dansten de polonaise en de buren hosten enthousiast mee. Terug in de echte wereld besefte ik wel dat ik nog wel enkele probleempjes met Safari3 voor Windows heb; ik krijg nog regelmatig de foutmelding “Safari can’t open the page” met detail “unknown error” ((null):10053)”, maar misschien moet ik Safari 3.0.3 eens installeren om ook dat te hertesten? Mijn vertrouwen in de Apple-bughunters staat alleszins in het zenit, dat wordt me daar een fantastische browser mensen! :-)

1 thought on “Safari3 vreet geen wiki meer!

  1. Floris

    Een null karakter duidt het einde van een string aan in de gangbare programmeertalen.
    Als er dus per ongeluk een null in je string komt te staan, zie je het einde van de string niet meer omdat die vroegtijdig wordt afgebroken…

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.