Futtta vs. China: 1-0

Johan, een collega met loopbaanonderbreking, reist momenteel met Tine door China. Hun plannen:

“[Ze] nemen de transmongoolse express tot Beijing. Vandaar willen ze een poging doen om met de nieuwe spoorverbinding naar Lhasa in Tibet te sporen. Overland gaat het dan verder naar Nepal en India. Tot Mumbay. Dan het vliegtuig in en naar Land of the Ring country: Nieuw-Zeeland.”

Omdat zowel Johan als Tine ‘in de sector’ werken en leven, blogden ze over hun reis. In het begin nog enigszins terughoudend, Tine had immers een paar maanden bijzonder intensief geblogd voor het werk en was een beetje blog-moe. Maar na een tijdje waren ze echt goed op dreef met sterk verhalende posts inclusief dagvers Flickr- en Youtube-materiaal. Tot de grote Chinese (vuur-)Muur hun de toegang tot wordpress.com ontzegde tenminste. Omdat ik ondertussen verslaafd ben aan mijn “travel by proxy”, heb ik hen tijdelijk onderkomen op mijn serverken aangeboden. En aangezien de Chinezen blijkbaar oordelen dat futtta.be niet staatsgevaarlijk is, kunnen Johan en Tine hier inderdaad terug bloggen. Take it away Jojo(1)!


(1) Akkoord, dat is vergezocht: van Johan naar Jojo (hier op het werk noemen we hem alleszins niet zo) om via dat ene nietszeggende zinnetje uit te kunnen komen bij Malcolm McLarens versie van Madame Butterfly dat zich in Nagasaki afspeelt, Japan dus. Johan heet dus niet Jojo, hij en Tine gaan niet naar Japan en hij heeft daar -veronderstel ik toch- echt geen geisha-met-liefdeskind uit een vorig leven.
Maar ik vind dat ge U in een blogpost al eens moogt laten gaan, toch? 😉