Listen to the radio?

Mijn vrouw en ik, wij mijmeren ‘s avonds in bed graag gezellig over vroeger. Wij doen dat graag en het doet geen pijn, dus daar moet U verder echt geen probleem van maken. Alleszins, een paar dagen geleden hadden we het over de radio en dat we daar alle twee altijd zo graag naar geluisterd hebben. En hoe we erbij kwamen, weet ik niet meer, maar plots herinnerden we ons quasi tegelijkertijd dat vreemde signaal aan het einde van de fm-band, zo rond de 87Mhz. Een zichzelf herhalend elektronisch riedeltje dat aangaf dat je aan het einde van de wereld was gekomen en dat je belette ervan te vallen. Dat geheimzinnig geruststellende signaal is blijkbaar niet meer, we worden tegenwoordig verondersteld als vanzelf te merken wanneer het gedaan is. Maar weet iemand waar ik het over heb? Waar dat deuntje voor diende? En heeft iemand daar een digitale versie van, zodat mijn vrouw en ik daar des avonds, in bed, nog eens naar kunnen luisteren? Om te weten dat alles nog steeds volledig onder controle is en we ook nu niet over de rand van het einde van de wereld zullen vallen? Dank bij voorbaat!
In ruil krijgt U dit toepasselijke pareltje van Tom Robinson (en Peter Gabriël) cadeau. “Listen to the radio” en tegenwoordig ook een beetje naar YouTube;

Atmospherics: Listen To The Radio

2 thoughts on “Listen to the radio?”

 1. Klopt, dat was me een tijd geleden ook al opgevallen. Ik ben benieuwd of we het ooit te weten komen.
  Trouwens, ik ervaar net dat het plaatsen van en video/audio clip een sterke trigger is om over te gaan tot het posten van een reacte op een blogpost. “Tiens ‘listen to the radio’, lang geleden. Hoe klonk dit nu alweer? Op welke frequentie in mijn verleden zal het me brengen?” (Klik play). Je post bezinkt, internaliseert en het gesprek start.
  Wat is er nog verdwenen uit de ether, of horen we nauwelijks nog?
  – De loop die uitgezonden wordt tijdens stakingen op de openbare omroep
  – Computerpogramma’s die via de radio werden uigezonden. Deze kon je dan opnemen op cassette en via je datarecorder in je commodore of Atari laden. (wat me trouwens nooit is gelukt 😉

  Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.