In de reeks “Vloeken op”; Internet Explorer 6

Een paar dagen geleden nog eens flink gefoeterd op Microsoft Internet Exporer 6. Ik moet eerlijk zijn; ik ben slechts een html- en css-amateurken, maar ik wilde in mijn eigen versie van het WordPress Indigo theme (dat ik ooit trots Greendigo zal dopen) het 2de niveau van het pagina-menu persé uitklapbaar maken. Beetje gezocht, wat copy/pasten, een paar wijzigingen links en rechts en ik had een leuke oplossing, volledig in css. Joepie! Juich! Jeuij!
Maar dat was dus buiten MSIE6 gerekend. Dat onding uit 2001 ondersteund :hover enkel op links, terwijl dat volgens de css2-standaard (toch ook al uit 1998) op alle html-elementen kan. Terug de Google index ingedoken om daar -naast heel wat complexe behavior-magic en natuurlijk het alomtegenwoordige jQuery– het kleine maar fijne Son of Suckerfish te vinden. Works like a charm! Dat jQuery tegenwoordig standaard in WordPress zit, besef ik nu pas, al schrijvende. Misschien Suckerfish er toch terug uit en de jQuery-oplossing in de plaats, één dezer dagen?
Maar het is ontstellend om te zien hoe hoog het marktaandeel van MSIE 6 één jaar na de release van IE7 toch nog blijft. Generaliserend kun je uitgaan van 45% van die kaduke versie tegenover 35% voor de opvolger en 15% voor Firefox. Waarom IE6 nog gebruik wordt? Beats me … Misschien kunnen de mensen die dit lezen in MSIE6 dat beantwoorden?