In de reeks “Vloeken op”; Internet Explorer 6

Een paar dagen geleden nog eens flink gefoeterd op Microsoft Internet Exporer 6. Ik moet eerlijk zijn; ik ben slechts een html- en css-amateurken, maar ik wilde in mijn eigen versie van het WordPress Indigo theme (dat ik ooit trots Greendigo zal dopen) het 2de niveau van het pagina-menu persé uitklapbaar maken. Beetje gezocht, wat copy/pasten, een paar wijzigingen links en rechts en ik had een leuke oplossing, volledig in css. Joepie! Juich! Jeuij!
Maar dat was dus buiten MSIE6 gerekend. Dat onding uit 2001 ondersteund :hover enkel op links, terwijl dat volgens de css2-standaard (toch ook al uit 1998) op alle html-elementen kan. Terug de Google index ingedoken om daar -naast heel wat complexe behavior-magic en natuurlijk het alomtegenwoordige jQuery– het kleine maar fijne Son of Suckerfish te vinden. Works like a charm! Dat jQuery tegenwoordig standaard in WordPress zit, besef ik nu pas, al schrijvende. Misschien Suckerfish er toch terug uit en de jQuery-oplossing in de plaats, één dezer dagen?
Maar het is ontstellend om te zien hoe hoog het marktaandeel van MSIE 6 één jaar na de release van IE7 toch nog blijft. Generaliserend kun je uitgaan van 45% van die kaduke versie tegenover 35% voor de opvolger en 15% voor Firefox. Waarom IE6 nog gebruik wordt? Beats me … Misschien kunnen de mensen die dit lezen in MSIE6 dat beantwoorden?

3 thoughts on “In de reeks “Vloeken op”; Internet Explorer 6”

 1. In “the enterprise” gaat upgraden zo traag dat ze daar meestal nu nog maar aan IE7 beginnen denken. Voordien waren ze vooral bezig met methoden te bedenken om er vooral voor te zorgen dat het niet geinstalleerd kon worden.
  Gelukkig dat ik zelf mijn Windows gewoon een beetje opzij heb kunnen schuiven om er Linux naast te zetten. Dit natuurlijk volledig volgens de regels: ik heb geen software geinstalleerd in mijn Windows. 🙂

  Reply
 2. Omdat er duizenden en duizenden ‘interne’ websites zijn die voor IE6 zijn geschreven. Toen wij kloegen dat het niet met FF ging waren we lastig, maar nu blijkt dat het ook met IE7 niet meer werkt.
  Om nog maar te zwijgen van die routers, firewalls, modems, printers en andere rommel die ook alleen maar met IE6 werken.
  Er is een reden waarom ik een XP-met-IE6 virtual box machine heb ;-(

  Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.