CMSWatch doet flauw over Sitecore marketing

Tony Byrne, analist en oprichter van CMSWatch, deed gisteren in een blogpost een beetje flauw over Sitecore. Nu maakt die Deense firma volgens mij één van de betere .NET gebaseerde web content management oplossingen en biedt het op die manier een bijzonder interessant alternatief voor het veelkoppige en schijnbaar ontembare Microsoft Sharepoint-monster.
Maar CMSWatch haalde gisteren dus uit naar Sitecore. De reden daarvoor was nochtans heel triviaal; op een pagina met “industry commentary” op de Sitecore-site staan citaten uit het Web CMS Report van CMSWatch. Dat Sitecore’s marketingjongens daarbij de positieve punten aanhalen, lijkt me in die context niet meer dan logisch. Niet zo volgens Tony Byrne dus, die in één adem -en onder de wervende titel “The case against Sitecore”- drie nadelen van het product opsomt en ons vermaant sceptisch te blijven bij het lezen van al dat marketing-geweld. Waarmee hij in één adem reclame maakt voor de eigen rapporten-winkel. Want uiteindelijk zijn we allemaal marketeer, nietwaar Tony?

1 thought on “CMSWatch doet flauw over Sitecore marketing”

  1. Je draait het verhaal enigszins om 🙂 Tony’s punt is voornamelijk dat de review in het CMS Report niet alleen maar positieve punten bevat over Sitecore. Dat neemt niet weg dat het een prima CMS is, het is alleen belangrijk dat je het *volledige* plaatje ziet. Sitecore deed alsof CMS Watch klakkeloos alleen maar mooie dingen over hun systeem te melden heeft, en dat is natuurlijk niet zo.
    Als de blogpost enigszins bestraffend overkomt, dat kan: Sitecore weet namelijk heel goed dat ze geen out-of-context quotes van CMS Watch reports mogen overnemen (net als alle andere vendors) en het is belangrijk dat mensen weten dat CMS Watch geen enkele band met Sitecore heeft.
    Die neutraliteit is namelijk weer wat CMS Watch onderscheidt van andere analysts. Het lijkt me dat dat belangrijk is te weten voor de klanten van CMS Watch, inderdaad, en het is niet vreemd dat Tony zijn reputatie beschermd 🙂

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.