BBC bannert in het buitenland

bbc news screenshotU weet het misschien niet, maar mijn e-hart klopt voor strak webdesign en voor sites waar content het haalt van commercie. En dat hart, dat bloed nu een beetje. Want op http://news.bbc.co.uk (ook via http://www.bbcworld.com), is sinds een paar dagen flink wat plaats gemaakt voor advertenties.
Bezoekers van buiten de U.K. krijgen op die manier op de homepage alleen al 4 banners te slikken. Maar dat is blijkbaar nog niet voldoende, want naast die hoogst irritante bannering plakt de Beeb nu ook advertenties voor haar on-demand video-fragmenten. De eilanders zelf blijven, dankzij de technische wonderen van de geolocation, overigens gespaard van deze stortvloed aan commercie.
En nee, verzekert de Beeb ons, de reclame heeft geen impact op de inhoud en nee, de internationale en UK-websites verschillen voor de rest niet van elkaar. Ze doen dat om met de inkomsten hun journalistiek, programma’s en website de komende jaren verder te kunnen verbeteren, zeggen ze. OK, point taken! Maar het bastion van journalistieke kwaliteit en serieux gaat zo toch maar overstag voor de roep van het geld. En de strakke site is plots heel wat minder .. strak. Misschien moet ik maar opteren voor de low graphics of pda-versie?