Met de staart trots in de lucht

MetaTale widgetDat ik een onwaarschijnlijke 17 (op 25) haal op de Metatale-schaal van blogzaamheid! Nu gij! De score van je eigen of andermans blog kun je overigens zelf op deze Metatale-pagina laten berekenen.
Metatale (verhaal en niet staart dus, maar dat laatste paste beter voor een catchy titel) kwantificeert eigenlijk de “invloed” van een blog. Hoe hoger de score, hoe invloedrijker. Over de alchemie en raketwetenschap die achter de oneindig complexe Metatale-logaritmen zit, was tot op de dag van vandaag echter weinig geweten. Ik heb dan ook geen idee waar ik die 17 aan verdiend heb (“invloedrijk, moi?”), maar het is een pracht-formule, dat spreekt voor zich! 😉
Na de eerste euforie over mijn nooit-gedacht-maar-toch-gekomen “17”, vroeg ik me in de loop van deze middag steeds zenuwachtiger handenwringend af of ik nu ook in die magische Metatale Top100 zou komen. Tot iets voor 16h iedereen aan de Reyerslaan opschrok van mijn wilde overwinningsdans; ik ben immers … 47ste! Nu nog zien hoe ik die vervelende lama van haar 31ste plaats kan stoten.
Update: zoals Bart aangeeft, meer info over het algoritme op http://www.ondernemeringent.be. Ook leuk: mede-geekdinner-geeks Serge en Elise staan ook in de top100! Ik ben nog nooit op die geekdinners geweest, maar als ik kom, dan drinken we er enen op eh?
Nog een update: vreemd dat onze webwerkers, waar de laatste post van 11 juni dateert, ook een 17 krijgt en in de top 100 (op 94) staat …