Microsoft bevestigt Internet Explorer 8

Bill Gates sprak eergisteren op Mix ‘n Mash 2007 onder andere over de volgende versie van Internet Explorer en bleek zelf in het duister te tasten toen Molly Holzschlag hem vroeg waarom het zo stil bleef rond wat er al dan niet in IE8 zal zitten:

I’ll have to ask Dean what the hell is going on. I mean, we’re not — there’s not like some deep secret about what we’re doing with IE. […] I don’t know where Dean is in terms of if he’s willing to commit what’s in IE 8 and what’s not in IE 8. In terms of standards support, he’ll see that it’s a glass half full. It adds a bunch of new stuff we didn’t have before, it doesn’t add everything that everybody wants us to do.

Op de IEBlog bevestigde die Dean (Hachamovitch, general manager van het IE-team), een dag later enkel dat ze aan de volgende versie werken en dat die niet “IE Desktop Online Web Browser Live Professional Ultimate Edition for the Internet” maar wel gewoon “Internet Explorer 8” zal heten. Over specs repte Dean echter met geen woord en hij eindigde zijn aankondiging nogal koeltjes met de woorden

In the meantime, please don’t mistake silence for
inaction.

Dat zinnetje zorgt in de comments voor heel wat harde reacties. Ook Firefox’s Asa Dotzler heeft Deans aankondiging gelezen en schrijft op zijn blog:

What your silence for the last 18 months of IE 8 development tells the Web developers of the world that you don’t give a shit what they’ve got to say about it.

Hoedanook, op Mix 2008 zou er wèl relevante IE8-informatie vrijgegeven worden:

BILL GATES: I’ll ask Dean what’s going on. I mean, is IE 8 represented at MIX? I assume it is.
JENNIFER RITZINGER: Yes.
MOLLY HOLZSCHLAG: To what extent?
JENNIFER RITZINGER: To be determined
MOLLY HOLZSCHLAG: So, at MIX08 then?
JENNIFER RITZINGER: There will be disclosure by MIX08.
MOLLY HOLZSCHLAG: By MIX08, then.
JENNIFER RITZINGER: Yes.

In maart 2008 horen we als het meezit dus welke richting MS uit wilt met Internet Explorer. Benieuwd hoe half-vol of half-leeg het standards-glas zal zijn en of ze die nieuwe, betere versie nog wel in 2008 zullen kunnen buitenduwen.