There is no backup in the champagne room

De laatste werkdag voor ons weekje Centerparcs had ik mijn laptop nog snel bij onze vrienden van de service desk binnengebracht. Het onding was 3 weken geleden immers van de trap gevallen en ook al werkte de boel tegen alle verwachtingen in nog prefect, toch was de “verpakking” zo zwaar gehavend dat de dvd-drive en de batterij er maar een beetje hulpeloos bij hingen te bengelen.
Aan de jongens van de service desk dus gevraagd of ze daar iets aan konden doen en gezegd dat ze alles wel proper moesten overzetten als het een nieuwe machine moest worden, ook de gegevens buiten de standaard data-directory.
Maandagochtend inderdaad een spiksplinternieuwe PC gekregen: dezelfde Dell Latitude d620, maar dan vers van het schap. Allemaal goei, of toch niet; enkel de data in c:\data was overgezet, de rest was ik kwijt. Fuck! Shit! Krachtwoord-in-het-kwadraat! Die rest, dat zijn immers niet alleen een aantal lokaal draaiende webapps, wat eigen prototypes/ testjes, maar ook de dev-versie van een leuk projectje waar ik voor mezelf aan bezig was en vooral een wiki die ik als persoonlijke kennisdatabank gebruik! Al mijn kennis, weg! Ik weet niks meer, ik ben opnieuw een hulpeloze baby in een groot telecom-bedrijf waar alles om kennis van projecten, systemen en processen draait! Klotestom dat ik dat nooit gebackupt heb! Een mysqldump, meer moet dat niet zijn! Of in Mediawiki de exportfunctie gebruiken, ook makkelijk zat! Niet dus, loempe Goossens dus! Arghhhhhhhhh!
En nu smeek ik service desk een paar keer per dag of ze de data van mijn oude harde schijf (die daar ergens in hun vagevuur rondslingerd) willen overzetten naar mijn nieuwe machine … Ze kunnen dat, Ze zijn zo almachtig. Het staat geschreven dat Ze dat uiteindelijk ook zullen doen. Maar almachtigen zijn veeleisend en wispelturig, dat is geweten. Laat ons bidden!
Ongelovigen kunnen ondertussen nog eens naar Chris Rocks antwoord op (Everybody’s free to wear) Sunscreen luisteren:

No Sex In The Champagne Room{Uncensored}