defixactie: nieuwe versie van mijn onbenullig hackje

schoon eh, mijn zelfvernietigende div?Ook al is het aantal gebruikers heel beperkt (gelukkig kon ik mijn vrouw verplichten het onding te installeren), toch blijf ik ijverig verder timmeren aan defixactie. Deze wankele constructie voor Firefox haalt voor een aantal pokkezware sites nieuwe CSS af om daarmee een deel van de overdaad weg te halen.
De 2 belangrijkste veranderingen in deze versie (0.15.0.0.0.2, ge kunt geen nullen genoeg hebben in uw versienummers vind ik);

  • Het script communiceert met mijn serverken om de lijst met ‘ondersteunde sites’ af te halen en houdt die info tot max. 7 dagen bij. Sites die ik serverside toevoeg, worden dus automatisch ondersteund door het Greasemonkey script/ de Firefox Add-on.
  • Als defixactie een site opkuist, wordt dat ook proper gemeld, zodat ge ook weet dat ik nu ook iets met die site doe, een beetje beleefdheid kan immers nooit kwaad. Over de schoonheid van dat zelfvernietigend divke ben ik bijzonder tevreden overigens.

En zo heb ik weeral een beetje bijgeleerd over Greasemonkey (GM_xmlhttpRequest, GM_setValue, GM_getValue). Spijtig dat defixactie soms nogal traag is. Dat ligt blijkbaar (onder andere) aan het feit dat Greasemonkey pas in actie treedt de html al volledig binnengekomen is (als het DOMContentLoaded event afgevuurd wordt in FF) en de eerste dependencies al binnengehaald worden. Misschien moet ik hier toch eens een echte Firefox Add-on van maken, ooit?
Hoedanook, klik hier voor het nieuwe Greasemonkey-script en hier voor de shiny Firefox Add-on. Het amusement ermee en dat ik geen garanties kan geven dat uw computer niet finaal zal crashen of dat het volledige internet er niet finaal de brui aan zal geven of zo.