Carl Craig (op) Cassette

Op Mixwit.com kun je zelf het moderne equivalent van het mixtapen beoefenen, zoals Andhi dat vandaag al voordeed. Ik wilde het iets steviger aanpakken en had al Soulwax (“I love techno”), Front 242 (“Headhunter”) en Yello (“Bostich”) geselecteerd, toen ik op een 72 minuten durende mix van Carl Craig-muziek stuitte van een zekere Lenodd. Waarom zelf gaan mixtapen als er zo’n fantastische dingen te beluisteren zijn?
Vandaar in onderstaande flash; 72 minuten vrijdagse dansplaatjes van Meester Carl in elkaar gedraaid door Lennodd.

Waar Mixwit de mosterd (muziek) gaat halen? Ze gebruiken daarvoor de API van SeeqPod, een search engine voor ‘playable content’. De muziek wordt dus niet van de Mixwit- of Seeqpod-servers gehaald, maar rechtstreeks van de uithoek op het internet waar SeeqPod de track oorspronkelijk vond (in dit geval http://mixes.b00mb0x.org/).
Dat alles betekent overigens dat u naar Carl Craig luistert (eigen muziek en remixen van oa Cesária Évora), geremixet door Lenodd, gepubliceerd op b00mb0x, daar gevonden door SeeqPod, ontsloten door Mixwit, geëmbed in mijn blog. Copyright is so nineties!