Het deredactie-Journaal ook in uw mediaplayer?

Er kwamen links en rechts wat positieve reactie op mijn ‘deredactie journaalplayer’. Laatste in de rij was Wouter, die op zijn blog een perl-script deelde dat op basis van de atomfeed een m3u-playlist genereert om het VRT nieuws in VLC te bekijken.
Fantastisch idee van Wouter, ik heb dat dan ook snel in mijn atom-parsend scriptje gepropt. Vandaar; vanaf nu kun je het deredactie Journaal niet enkel in je browser, maar ook in je favoriete mediaplayer bekijken;

Ik heb één en ander zelfs (oppervlakkig) getest en dat lijkt correct te werken in Windows Media Player, VLC, Totem en Winamp. Apple Quicktime daarentegen lijkt het niet te doen; wel geluid maar geen beeld met de mp4/m3u-versie, terwijl de individuele mp4’s wel correct worden afgespeeld. M3U is oorspronkelijk natuurlijk audio-geörienteerd, misschien valt QT daarover en moet ik er nog een extra playlist-formaat tegenaan gooien? Er zijn wel minstens evenveel playlist-formaten dan dat er videocodes zijn, maar SMIL ligt voor de hand?
Voor de web-versie heb ik JWFLV (de flash video player) geupgrade van naar de nieuwe 4.2-versie, wat voornamelijk de inhoudstafel ten goede komt; de verhoudingen van thumbnails worden nu gerespecteerd en die visuele playlist scrolt nu mee terwijl je kijkt. Nifty jongen, die JW!

15 thoughts on “Het deredactie-Journaal ook in uw mediaplayer?”

 1. fantastisch die mp4 player (ben niet zo zot op flash). Een onbeschaamd feature request:
  De playlist in totem geeft de bestandsnamen weer in de trant van cijfercode_codec.mp4. Kan die vervangen worden door cijfer + titel van het stuk?

  Reply
 2. de titel van het stuk zit in de m3u-file, maar niet elke mediaplayer toont dat. zal SMIL idd nog in de strijd moeten gooien zeker? 🙂

  Reply
 3. Misschien nog een ideetje om de ervaring te verbeteren: begin het volgende filmpje te preloaden wanneer er een nieuw filmpje begint. Op die manier zou de opeenvolging van de filmpjes iets vlotter kunnen denk ik.

  Reply
 4. preloaden kan ik met een m3u-playlist niet beïnvloeden vrees ik cvc, da’s immers de verantwoordelijkheid van de mediaplayer (wmp, vlc, totem, …).
  ik moet de SMIL-specs eens bekijken of je dat in een SMIL-playlist kunt ‘aanvragen’, misschien kan de gebruikservaring zo idd worden geoptimaliseerd (maar het zou me verwonderen, eerlijk gezegd).

  Reply
 5. in de huidige versie van JWFLV-player kun je enkel instellen hoeveel van de huidige video moet gebufferd zijn vooraleer te starten.
  * voordeel; eenmaal gestart zullen de individuele filmpjes in de playlist vlotter afspelen
  * nadeel; tussen de filmpjes zul je echter langer moeten wachten
  ideaal zou zijn als JWFLV intelligent preload door (huidigitem+1) te bufferen van zodra (huidigitem) ingeladen is. ik heb daarover een ballonnetje opgelaten in het JWFLV-forum, dus wie weet in een toekomstige versie? 🙂

  Reply
 6. Pingback: futtta's blog
  • hmm, met de lancering van de videozone zijn de oude atom-feeds blijkbaar offline gehaald. zal eens kijken waar die videozone zijn data vandaan haalt.

   Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.