It’s the basics, stupid!

Na enkele dagen vloeken, hebben we de thermostaat in het huis waar we sinds kort wonen, vervangen.

Ondanks de veelbelovende lcd-display, de zichtbare en verborgen knopjes en een heuse handleiding om die machine te leren programmeren, zagen de ingenieurs bij Elro namelijk 1 klein detail over het hoofd; je kunt de temperatuur niet met één simpele druk op de knop lager zetten! Om de thermostaat bijvoorbeeld op 18 in plaats van 19 graden te zetten, moet je 48 keer op een knopje drukken! Je kunt immers enkel stijgen, per half graadje en om lager uit te komen moet je dus helemaal rond. 48 keer, op een moment dat je het sowieso al te warm hebt!

Dus hebben we nu een nieuwe thermostaat. Zo een heel gewone, met een grote ronde knop waarmee je alleen de temperatuur kunt instellen. De basis-functionaliteit, niks meer, maar vooral niks minder!

Dat we de basics ook in 2009 niet uit het oog mogen verliezen! En da’s op veel van toepassing …

2 thoughts on “It’s the basics, stupid!

  1. sas

    djiezes, 48 tikjes, je zou van minder geïrriteerd raken. Een simpele draaiknop is idd nog het beste.
    hier staat er één centrale ketel met computer in de garage die zich aanpast aan winter en zomer én aan tijd. Vroeger sloeg de verwarming al af om 10u! Met de handleiding naast me heb ik dat veranderd. Groot nadeel is dat je dat dan voor de 3 andere verdiepingen ook veranderd.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.