SP.Anciaux; partij spartelt tegen

Dus Caroline Gennez en den Baard voerden de “Partij” in sp.a af om een handvol “Progressieven” binnen te halen en zijn nu verwonderd dat de partij tegenspartelt? Misschien hebben ze soortgelijke plannen met de “a” in de naam; een handvol ACW”ers, oud-Agalevers en andere Alternatievelingen staan ongetwijfeld te drummen om ook een letter te krijgen.
Dergelijke minimalistische verruimingsoperaties bieden echter weinig meerwaarde. Integendeel, de sp.a verliest op die manier verder van haar eigenheid. En is die wazige positionering niet juist één van de redenen voor de slechte resultaten bij de verkiezingen in 2007 en in de opiniepeilingen?
Mag ik daarom een tegenvoorstel doen? Laat die gedemodeerde “a” terug vallen en voer als SP (“Socialistische Partij” of “Socialistisch Progressieven” als U dat echt wilt, zolang het maar “Socialistisch” is) keihard oppositie tegen de sociaal-economische politiek van deze regering. Als Johan, Caroline en Bert zich daar niet in kunnen vinden, mogen ze gerust een stapje terugzetten. Dan mag één of andere oude bulldog wat mij betreft gerust nog even uit zijn kot komen.

3 thoughts on “SP.Anciaux; partij spartelt tegen”

 1. Ik ben geen socialist, maar ik raad alle socialisten toch aan eens terug te blikken op het verdwijnen van de Volksunie (hier redelijk volledig bvb: http://www.gva.be/dossiers/-v/vu-id/default.asp ). In een paar zinnen: in de Volksunie had je twee stromingen. Nadat bleek dat de stroming van Anciaux in de minderheid was, kiest hij voor het conflict en de destructie. Idem ditto voor Spirit.
  Anciaux is gewoon de linkse versie van Dedecker.

  Reply
  • goh, ik denk dat de volksunie ook zonder anciaux gesplit zou zijn, er was nog amper iets wat die twee vleugels bond (cfr. de huidige standpunten van nv-a en slp). maar net zoals bij het kortstondig verblijf bij de nv-a van dedecker, stel ik me vragen bij het lidmaatschap van anciaux bij wat in eerste instantie toch een socialistische partij is. het woordspelletje (met toppunt “sociaal-democraat en misschien wel een socialist”) kan ik maar matig appreciëren.

   Reply
 2. Bert,
  Je bent zo mediageil dat je een gevaarlijke manipulator wordt. Aub hou ermee op, het imago van ons land is al genoeg beschadigd!!

  Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.