Mijn deredactie-journaalplayer gefixt

Dju, m’n journaalplayer is was kapot!
Dat heb je natuurlijk met spielereien op basis van ongedocumenteerde 3rd party xml-feeds; als de bron wijzigt, dan werkt je webhackje ook niet meer. De atom-feed die ik gebruikte, was sinds de lancering van de videozone (en de stille redesign) van deredactie immers niet meer beschikbaar.
Uit een snel testje bleek dat de nieuwe videozone andere feeds (voor Journaal en Terzake) gebruikt. Die feeds bevatten zowel entries voor de integrale afleveringen van de afgelopen dagen als voor alle individuele fragmenten uit die verschillende edities. Aangezien een entry in de ATOM-file evenwaardig is aan elke andere entry, wordt de relatie tussen die verschillende entries dan maar in de comments in de XML meegegeven. Of hoe XML ook gestructureerde rommel kan zijn.
Maar aangezien er op deredactie nog altijd geen grote knop “Bekijk hier het Journaal” staat, omdat een kat zijn jongen niet terugvindt in de videozone en vooral omdat ik het niet leuk vind als mijn speledingetjes niet meer werken, heb ik één en ander toch aangepast aan de nieuwe feeds (waarbij ik op basis van de titel de individuele fragmenten van de meest recente aflevering uit de ATOM-feed filter).
Hoera, m’n journaalplayer werkt dus terug.