Het probleem met Encyclopedia Britannica (en Wikipedia?)

Nostalgie; de kleine larousse. Wie verkoop dat nu?Sinds april vorig jaar heb ik als “regelmatig publicist” gratis toegang tot de Encyclopedia Britannica. Ik vond dat toen fantastisch; encyclopedieën hebben iets magisch, zelfs als ze online staan. Maar die euforie dateert alweer van een jaar geleden en nu blijkt dat ik de encyclopedie der encyclopedieën eigenlijk amper gebruikt heb. Dat ligt niet aan de RIA-achtige interface of aan het feit dat de content eerder onhandig wordt ontsloten. Nee, ik blijf stelselmatig naar het “minderwaardige” Wikipedia surfen omdat ik daar méér informatie vind over méér onderwerpen.
Precies daarom begrijp ik niet goed waarom bepaalde krachten in de Wikipedia-gemeenschap denken dat ze met EB moeten concurreren door

artikels op Wikipedia verwijderen […] uit de één of andere overtuiging dat enkel het meest relevante van het meest relevante daarop moet komen, en dat alleen boeken, kranten en tijdschriften geldige bronnen van objectieve informatie zijn.

Lang leve het Wikipedia-inclusionisme! Dat gezegd zijnde ga ik nu mijn gratis abonnement op EB verlengen.