Voila le tube d’été!

Het is zomer en daar hoort een zomerhit bij! Zomer, dat is vakantie en vakantie, dat is Frankrijk. Alors, un tube d’été Français misschien, zoals het  heerlijke “Voila l’été” van Les Negresses Vertes uit 1989? Of het opzwepende “Vivre la vie” van Kelly Joyce, niet doorgebroken bij ons, maar in Frankrijk wel grijsgedraaid in 2001?

Soit, in tegenstelling tot de geruchten is mijn zomerhit van het jaar dus niet een bizarre mashup van Nirvana en Rick Astley, maar wel “1901” van het Franse Phoenix. Hieronder een live “tubeken”, met muzikale ondersteuning van het pracht-apparaat dat ik niet wil (maar de minimale versie of die met de volledige bezetting bij Letterman zijn evenzeer de moeite);

Phoenix - 1901 (Live on 89.3 The Current)
Watch this video on YouTube.

Nog een paar andere leuke dingetjes die ik al rondklikkend op Youtube vond;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.