Lite YouTube embeds free for all!

It’s all nice and well to hammer out some code to create a lite YouTube embedded player, but as long as that embed-code can’t simply be copy/pasted from the YouTube-page, it’s all pretty theoretical, no?
Well here you are, a simple bookmarklet that will display the LYTE-code when you’re on a random YouTube video page:

Want this? Then just do this:

 1. drag this LYTE bookmarklet to your bookmarks toolbar
 2. go to a random youtube-video page
 3. click on the bookmark(let)
 4. copy/paste the LYTE code on top of the page into your html
 5. enjoy Lite YouTube Embeds (i.e. 17KB instead of 150KB with a normal embed) on your site!

Happy embedding!

2 thoughts on “Lite YouTube embeds free for all!”

 1. Bedankt om dit te delen Frank! Schitterende plugin, maar dit plaatst iedereen best op z’n eigen url zeker? Kwestie van HTTP requests laag te houden en bandbreedte van jouw blog ietwat te vrijwaren van overmatig gebruik? Of zijn er nog niet veel mensen die jouw bookmarklet gebruiken? Heb het nu zelf gebruikt en werkt uitstekend.

  Reply
  • zou m’n serverlogs moeten bekijken, maar betwijfel of iemand dit veel gebruikt. indien wel; de lyte_bookmarklet & lyte zijn kleine bestanden waarvan caching nu 1 dag is, ik kan caching evt. nog verhogen of ze ergens naar verhuizen en een permanent http-redirect sturen als het me te veel bandbreedte zou kosten. dus doe gerust vanop mijn serverken, voorlopig 🙂

   Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.