Ik ben 15 jaar

Ik ben 15. Het is te zeggen, dat is mijn internet-leeftijd. Ik vond immers net het bewijs van m’n eerste online activiteit, diep begraven in de Usenet-archieven van Google Groups. Op 12 Juni 1995 had ik blijkbaar problemen om met de Dcom-modem in m’n 486DX2 met Trumpet Winsock een verbinding te maken met de modem-pool van de universiteit van Gent. Het moet zijn dat ik dat toen heb kunnen oplossen, want volgens diezelfde ex-Deja News-archieven postte ik van 1995 tot 1997 af en toe bv. soc.culture.belgium en be.comp.
Alhoewel ik m’n eerste html-experiment niet meer terugvind, wordt m’n eerste echte homepage, die van 1996 tot 1999 online stond op http://www.belgonet.be/~frank/, wel voor het nageslacht bewaard op de fantastische Internet Archive’s Wayback Machine;

Vanaf 2002 had ik een shell-script dat elk uur rss-feeds binnenhaalde en met rss2html.pl uit xml-rss omzette naar html om m’n homepage te produceren (eerst nog op http://belgonet.be/frank, later op http://e-cafe.be/frank) en ook dat zit proper opgeborgen in de archieven van de Wayback Machine:

Op 28 april 2003 schreef ik m’n eerste blogpost op een zelf geïnstalleerde Nucleus, daarna kwamen de Telenet Blogs en m’n korte verblijf op WordPress.com om uiteindelijk op m’n eigen blog.futtta.be uit te komen. En die persoonlijke online geschiedenis hou ik liever zelf bij, in m’n eigen blog-archieven. Want ge kunt zoiets niet alleen overlaten aan Google, toch?

7 thoughts on “Ik ben 15 jaar”

 1. Proficiat!
  Ik heb nog een backup van mijn homepage, gemaakt op 19 oktober 1996, verder heb ik geen exacte data.
  ‘k ben wel jarenlang de enige Belg geweest die zijn naam als domein had (cobbaut.be), toen moest ge dat nog bij professor Verbaten gaan halen.
  Usenet? Heeft er iemand een backup van tvd.forum (toen Chello in Leuven nog TVD heette) ?

  Reply
 2. Het oudste dat ik van mij heb teruggevonden is ook van eind 1995. Maar daarin verwijs ik naar mijn Kiekeboe homepage die toen al een tijdje online stond. Grappig om nog eens op te snorren.
  En ik zat wel aan zo’n terminal in de Vermeylen in die tijden. En ook in de Blandijn. Netscape 2 was het van het in die tijden 🙂

  Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.