Drink water, geen gebakken lucht (Blog Action Day)

We gaan vandaag even lekker kort door de bocht, het is Blog Action Day, geen Blog Nuance Day.

Flessenwater-producenten verkopen gebakken lucht. Ze prijzen hun waren aan als waren ze wonderen der zuiverheid, terwijl sommige mineraalwaters niet eens geschikt zijn om babymelk te maken omwille van te hoge concentratie aan metalen en mineralen.

En toch slagen reclamejongens, die ingehuurde waterdragers der flessentrekkers, er op slinkse manier in om U en mij bijzonder milieu- en portemonnee-onvriendelijk te laten handelen. Want we hebben allemaal toegang tot een alternatief dat 100 tot 500 keer goedkoper, veel milieuvriendelijker en minstens even gezond is; kraantjeswater.

Kijk naar onderstaande YouTube, bekijk die mooie infograph hiernaast even in detail en koop morgen een mooie glazen karaf om ‘s morgens met kraantjeswater te vullen. Geef uw water gerust een mooie klinkende Franse naam, dat doet drinken. Eau Futée misschien?

The Story of Bottled Water
Watch this video on YouTube.

Enkele bronnen:

5 thoughts on “Drink water, geen gebakken lucht (Blog Action Day)

 1. frank Post author

  van een oud-collega op facebook (thanks peter) een link gekregen naar een andere water-gerelateerde fb-groep, “Ik bundanoon… (I bundanoon…; Je bundanoone…)”;

  Bundanoon, een klein stadje in de Southern Highlands (Wingecarribee Shire) van New South Wales, Australië, heeft een opmerkelijke stap gezet in de strijd voor een beter milieu. Eind september 2009 werd de verkoop van water in plastic flessen stopgezet.

  Reply
 2. Patrick

  Hier in Brazilie zijn ze inderdaad niet bang voor plastic. Wel voor kraanwater. Iedereen heeft wel een filter in huis (en in restaurants), maar die worden zelden op tijd vervangen.

  We kunnen dan wel weer rechtstreeks uit de waterval drinken!

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.