Brian Eno, 2 Amerikanen en een Japanner

Brian Eno, ge weet wel, de uitvinder van ambient muziek, leerling van Conny Plank, producer van o.a. U2 en Talking Heads en samen met David Byrne verantwoordelijk voor het fantastische “My Life in the Bush of Ghosts” uit 1981, wel die Brian Eno is nu zelf het onderwerp van een liedje.
Brian Eno” is een nummertje van de quircky popsters van MGMT, die al een paar jaar bijzonder hip zijn met bijvoorbeeld “Electric Feel“, “Time to pretend” en “Kids“.
Nu laat MGMT z’n liedjes graag remixen en voor “Brian Eno” hebben ze dat dus aan Cornelius, de Japanner van onder andere  Drop, Music en 123456, gevraagd.
En Cornelius’ remix van MGMT’s “Brian Eno”, die staat -dank U Select– nu al een tijd op endless repeat in mijn hoofd, in die mate dat ik afgelopen nacht ongewoon slecht heb geslapen. Daar moet ik iets aan doen, dat spreekt en dus gooi ik het hier online, in de hoop dat die oorworm mijn hoofd voor het uwe verlaat. Enjoy!