Gmail-man over Wave (en oh ja, nog paar invites te krijg)

In de reeks “laat het schrijven maar aan slimme mensen over”: Paul -Gmail- Buchheit bespreekt Google Wave.

From what I’ve seen, the realtime aspects of Wave are both the most intriguing, and the most problematic. I think the root of the issue is that conversations need to be mostly linear, or else they become incomprehensible. […] Wave puts the conversation into little Gmail-like boxes, but then makes them update in realtime. The result is that […] the chronological linkage and flow of the conversation is lost.

en nog:

I don’t know what Google has planned for Wave or Gmail, but if I were them I would continue improving Wave, and then once it’s ready for the whole world to use, integrate it into Gmail [to] give it a huge userbase, and partially address the “email is universal” problem. They could use MIME multi-part to send both a non-Wave, HTML version of the message, and the Wave version. Wave-enabled mail readers would display the live Wave, while older mailers would show the static version along with a link to the live Wave.

Lineariteit in Wave tegen de chaos en integratie in Gmail tegen de eenzaamheid. Ik hoop dat er daar in Mountain View nog iemand naar Paul (die Friendfeed opstartte en sinds de overname dus bij Facebook werkt) luistert.
Kwestie van die eenzaamheid, ik heb dit weekend nog een paar nominatie-slots gekregen. Vertel me in de comments op m’n blog waarom ge per se op Wave wilt en wie weet krijgt ge één van die 7 Wave invites van mij. En ja, als ge er een haiku van maakt of als ge mij op een andere manier kunt entertainen (tip: een Ukelele werkt altijd), dan maakt ge natuurlijk net iets meer kans …

23 thoughts on “Gmail-man over Wave (en oh ja, nog paar invites te krijg)”

 1. Ik heb echt een Google Wave invite nodig, omdat ik in een groep aan een project ga werken, waarbij Google Wave diensten haast noodzakelijk zijn. Als ik een invite heb, kan ik de anderen ook inviten, dus dan heb je een hele groep mensen geholpen!
  O ja, als je nog een ukele wilt:
  http://bit.ly/76vX0C
  Een ukele is zo’n gitaar toch?

  Reply
  • dat kon overtuigender (entertainender) stefan … maar kom, omdat de goedheilige man bijna op het dak staat; je invite komt er -als google mee wilt tenminste- aan!

   Reply
 2. dag frank!
  Als je nog invites overhebt.. Ik zou ook graag met Wave experimenteren en meehelpen de wereld te ‘verblijen’ met invites.
  Thanks!

  Reply
 3. Omdat iedereen er zo over bezig is in mijn omgeving maar niemand (ook ik dus niet)blijkt al een uitnodiging te hebben. Met de feesten voor de deur kan ik ze misschien heel gelukkig maken? Goed genoeg. 🙂

  Reply
  • goh, ik moest even nadenken wat Wave ook weer was, 2009 is ligt dan ook al ver achter ons 😉
   maar kom, ik heb je genomineerd, de invite zou moeten volgen. amuseer je daar!

   Reply
 4. Mag ik ook een invite, ik werk voor school aan een project en google wave is nagenoeg onmisbaar. Helemaal als je anders continue naar de andere kant van de school moet lope etc. Deze dienste zijn onmisbaar voor mij.
  Rick
  ricksrebbul at gmail dot com

  Reply
 5. Hey Frank,
  Was het niet mogelijk om een invite naar uzelf te sturen? Ik heb dit al gelezen op een forum.
  En als het werkt, en je hebt opnieuw wat invites… 😉
  Ik zou het appreciëren!
  jonas444 [at]] gmail.com
  mvg

  Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.