Asgrante en gezellige Lokeraars in de clinch

De Lokerse politie doet zijn kleinzerige reputatie weer alle eer aan; een paar maanden na de publicatie van een weinig genuanceerd editoriaal in het satirische “De Lokersen Asgranten”, diende korpschef Patrick Trienpont een klacht in tegen dit beleidskritisch “jaarblad”, wegens smaad en aanzetten tot smaad. De asgrante redactie ging enkele dagen geleden in de tegenaanval met een persbericht en een artikel op Indymedia. Vandaag tenslotte, kroop zelfs de Burgemeester van Lokeren achter het toetsenbord, om op Indymedia zijn beleid en zijn politie te verdedigen.
Tot zover de context, hieronder mijn reactie zoals die ook op Indymedia staat;

Alhoewel het verhaal van de ontslagen straathoekwerker hier op Indymedia mijn vertrouwen in het Lokerse beleid niet direct versterkt, kan ik bij gebrek aan kennis ter zake niet echt ingaan op de manier waarop Burgemeester en politie al dan niet aan preventie doen.
Maar ik erger me, zoals veel Lokeraars in mijn omgeving, wel aan de aanwezigheid van de dure bewakingscamera’s, aan de onvriendelijkheid van dat soms nadrukkelijk aanwezige blauw op straat (al dan niet te paard) en aan de wijze waarop de politie verslag doet van elk akkefietje in een schijnbaar krampachtige poging om het eigen optreden en het gebruik van de bewakingscamera’s toch maar te verantwoorden.
De manier waarop Commissaris De Clercq tijdens de Lokerse Feesten de pers dagelijks van elk incidentje (een gestolen paraplu! een afgerukte ruitenwisser!) op de hoogte bracht, was inderdaad zo triest dat het bijna lachwekkend werd. Dankzij de bewakingscamera’s, zo deelde de man trots mee, kon men zelfs een heuse coke-snuiver en een vechtende feestganger inrekenen!
Dat de flikken politie al een tijdje kwistig boetes uitdeelt omwille van smaad en nu één van de weinige kritische publicaties 3 maanden na publicatie voor de rechter wilt slepen, is er wat mij betreft heel wat méér over dan de gewraakte tekst zelf.
Dus nee burgemeester, “met z’n allen blij zijn dat Lokeren een gezellig stadje is” en voor de rest braaf glimlachen naar de bewakingscamera’s terwijl “De Lokersen Asgranten” voor smaad wordt aangeklaagd, is voor mij géén optie.
Awoert politie, boe Burgemeester!

Terwijl ik ter stoffering van deze tekst een paar links aan het verzamelen was, las ik in Het NIeuwsblad van vandaag dat de stad net op dit moment beslist heeft om nog eens 6 camera’s bij gaat plaatsen, bovenop de 18 die al in werking zijn. Nu moeten ze dat hoogtechnologisch surveillance-systeem enkel nog leren om Asgrante Lokeraars en aanzetters tot wildplassen tot op het web te volgen en dan ben ook ik gezien.
Ondertussen is er van de vermiste fietspaden in de Uebergdreef nog steeds geen nieuws. We houden U, met hulp van de misdaadcommunicatie-specialisten bij de Politie, vanzelfsprekend verder op de hoogte van deze onrustwekkende verdwijning in de Bronx van het Waasland.