Stress op de trein

Gisteren op de trein deze cover van Metro (het gratis krantje) gespot:cover van metro op 13 Juni 2013, één grote advertentie voor nivea stress protect
“Werken op het Spoor; 1 trein op 2 wordt afgeschaft” en die foto, daar hebben meer dan één treinreiziger bij gevloekt. Verscheidene mensen op de trein en op het werk reageerden inderdaad uitgesproken negatief. Want dat kan toch niet? Werken op het spoor, OK, maar 1 trein op 2 afschaffen, echt?
Nèt echt maar nee, niet echt dus. Want op pagina 3 stond opnieuw een Metro-logo en die was op die manier dus ook front. En voor wie héél goed keek, bengelde onderaan de eerste pagina de melding “advertentie”. De reclame ernaast vroeg of dit nieuws me stress bezorgde en verwees door naar de allerlaatste pagina waar Nivea me weer eens iets nieuws probeerde aan te smeren. Nivea Stress Protect? Nee dank U!
Maar wat moeten we nu met die negatieve gevoelens die de fake eerste pagina opriep? Wel, ik heb besloten om een klacht bij de JEP in te dienen. Want een advertentie die moedwillig de indruk wilt wekken redactionele content te zijn om negatieve gevoelens te creëren, dat stinkt. Geen Nivea Stress Protect die dat kan maskeren.

6 thoughts on “Stress op de trein”

 1. Ja wel ik vind dat ook van al die fake nieuws websites tegenwoordig … op facebook al verschillende artikels zien passeren die net echt lijken maar dan pas bij nadere inspectie volledige kolder blijken. (en er is soms een grijze zone …)

  Reply
  • Bij artikels uit “De rechtzetting” bv bedoel je? Klopt, kan verwarrend zijn, maar daar zit je ten minste niet in een vertrouwde context waar dat vertrouwen misbruikt wordt om je iets aan te smeren?

   Reply
 2. ja de rechtzetting maar ondertussen zijn er zo al een stuk of 5 … mensen posten dat op facebook, onwetenden klikken erop, lezen het, nemen het voor echt aan en beginnen dat zelf op hun facebook wall te posten met daarbij dat het een schande is ofzo dat politieker x of y iets beslist heeft … het is pas als andere mensen hun erop attent maken dat het compleet uit de lucht gegrepen is dat ze het besef komt dat ze zich laten beetnemen hebben (is er zelfs zo eens geen geval geweest waarbij een of andere buitenlandse regering aanstoot nam aan zo een artikel … ook onwetend dat het om kolder ging ipv echt journalistiek?)

  Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.